Na peti Festival svjetske književnosti dolaze Daniel Kehlmann, Monaldi i Sorti te Chigozie Obioma

Festival će se održavati u Zagrebu i Splitu od 3. do 9. rujna, a ugostit će, između ostalih, neke od najvažnijih književnika s njemačkog govornog područja. Od domaćih i regionalnih imena najavljeno je gostovanje Franje Janeša, Pavla Pavličića, Olje Savičević Ivančević, Ognjena Spahića, Vladimira Tabaševića, Dubravke Ugrešić i Marine Vujčić ... opširnije »

Pierre Hadot – Naučiti živjeti, razgovarati, čitati i umrijeti

Sandorf & Mizantrop su do sada objavili dvije Hadotove knjige: "Duhovne vježbe i antička filozofija" (2013., prijevod: Zlatko Wurzberg) i "Unutarnju tvrđavu" (2016., prijevod: Bosiljka Brlečić). Prva je izvrstan pregled svega što je pokretalo Hadota i mogla bi biti poticajna svakome tko na filozofiju gleda i izvan sportsko-katedarskih djelatnosti. "Unutarnja tvrđava" ima jednog glavnog junaka, Marka Aurelija, a Hadot popisuje i objašnjava slivove misli koji su doveli do stvaranja njegova jedinstvena amalgama ... opširnije »

60 najboljih knjiga za ljeto 2017. godine

Mi na portalu Najbolje knjige vjerujemo kako je ljeto doba godine kad konačno možete odahnuti od obaveza i pretvoriti se u strastvene čitatelje. Ako još niste postali strastveni čitatelj, eto, mi se usrdno – i idealistički - nadamo da ćete postati možda baš nakon ovih preporuka. Lista je dosad najdulja, na njoj je čak 60 knjiga, no vjerujemo da je u pitanju kvalitetan popis i da će svaki čitatelj naći nešto za sebe ... opširnije »

Novo u katalogu