Ovogodišnja zemlja partner Zagreb Book Festivala je Austrija, a glavna tema - fragilnost

Treću godinu zaredom u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se književni i kulturni festival Zagreb Book Festival. Tijekom sedam dana, od 22. do 28. svibnja, na više od pedeset događanja nastupit će oko osamdeset stranih i domaćih gostiju. Na još dvije lokacije u centru grada, u kinu Tuškanac i Vinyl baru, u sklopu Festivala bit će prikazana tri filma i održana četiri koncerta ... opširnije »

Zeleno srce ipak je jače od crne limfe

Željka Matiješević u svojoj prvoj neznanstvenoj knjizi, podnaslovljenoj "Alternativni leksikon duše", ispisuje glosar pojmova važnih za psihičko stanje, ali i zdravlje. Autorica odmah na početku priželjkuje alijansu srca, društvo u kojem ne vlada narcizam nego empatija i zahvalnost ... opširnije »

Mirjana Novaković - Historija kao shizofrenija

Mirjana Novaković je iznenađujuću zrelost pokazala već prvim svojim radovima, beskompromisnost u sredini dosadašnjeg stvaralaštva, da bi ulaskom u zasad žanrovski najčišći literarni izraz ponovno, zapravo, zavarala lijenog čitatelja, spremnog na lake kompromise u mekim foteljama. Ispod tabloidnog naslova "Tito je umro", ispod naizgled sirovog stila naratorice čiji je osnovni stav prema životu oporost, valjaju se opasne i teške vode brojnih spoznaja ... opširnije »

Novo u katalogu