Istinska moć vode

Masaru Emoto
Istinska moć vode

Kako se izliječiti vodom?

23.02.2010. | Piše Tanja Tolić | Ocjena recenzenta: 0,0

U trenutku začeća oplođeno jajašce sastoji se od 96 posto vode. Djetešce se u trenutku poroda sastoji od 80 posto vode. Tijelo odrasle osobe ima 70 posto vode. Drugim riječima, život proživljavamo uglavnom u vodenom obliku. Suština ljudskog bića jest voda. A voda razumije riječi i emocije.

Tvrdi to Masaru Emoto, japanski znanstvenik koji je 1987., u 43. godini slučajno počeo proučavati vodu. Jedan od njegovih suradnika (u to je vrijeme radio kao trgovac) ispričao mu je kako mu je jedna vrsta vode izliječila bolove u nozi. Ako znamo da glazba ili predivan okoliš može utjecati na raspoloženje, Emoto se upitao koliko tek onda voda utječe na zdravlje, ako smo uglavnom sastavljeni od vode?

Sa suradnikom Kazuyom Ishibashijem uspio je 1994. snimiti prvu fotografiju vodenog kristala. Idućih pet godina posvetio je snimanju fotografija: na boce ili čaše vode zalijepio bi poruke (volim te, mrzim te, ljubav, stres...), a onda je snimao slike. Došao je do zapanjujućeg otkrića - kad bi na vodu napisao “ljubav” ili “zahvalnost”, voda bi formirala predivan kristal, ali kad bi napisao “mrzim te” ili “ružna si”, kristali bi se raspadali! U lipnju 1999. objavio je knjigu “Poruke iz vode” koja je postala bestseler i prevedena je na 23 jezika, među ostalim i na hrvatski.

U svojoj novoj knjizi “Istinska moć vode” Emoto je odlučio otići korak dalje i otkriti kako voda može utjecati na naše zdravlje. Voda je, kaže, osjetljiva na suptilan oblik energije koji je nazvao “hado”. Sve što postoji posjeduje vibracije ili hado. Kad vodi kažemo “budalo jedna”, ona će to zapamtiti i, ako je zamrznemo, stvorit će se deformirani kristali.

Kad vodu izložimo pozitivnim mislima i lijepim riječima, nastaju predivni kristali koji odražavaju pozitivan hado. Znanost je, piše Emoto, već dokazala da svaka čestica na ovo svijetu, pa tako i svaki atom ili elektron u našem tijelu ima svoju vibraciju. I mi sami često govorimo kako smo s nekim “na istoj valnoj duljini”.

A s nekim drugim nismo. Kad se zaljubimo, kaže Emoto, naš hado se uskladi s hadoom druge osobe. Dok se pripremao za pisanje svoje druge knjige, Emoto je proveo mali eksperiment - zapisivao je nazive različitih emocija i lijepio ih na boce vode. Nakon toga ih je zamrznuo i slikao kristale. Ukratko, stres nije dobro ispao na fotografiji.

Kako emocije utječu na vodu u boci, tako utječu i na naše tjelesno zdravlje. Točno je, zaključio je, da je briga nerijetko uzrok bolesti. Ljudsko tijelo sastoji se od 60 trilijuna stanica. Zdravi smo dok te stanice skladno objavljaju svoju ulogu. No vibraciju ne posjeduju samo stanice, nego i molekule, atomi i subatomske čestice. Bolest će početi na subatomskoj razini kad se iz nekog razloga poremeti vibracija tih čestica. Godinu-dvije kasnije poremećaj se već može uočiti u stanicama. Za još godinu ili dvije moći će se detektirati na organima. Nešto što je prije pet ili deset godina možda bio poremećaj u jednom elektronu, danas je postala kronična bolest. Ono što je dobro, kaže Emoto, jest da voda može stići do bilo kojeg dijela tijela i predati mu novu, pozitivnu informaciju. Voda može doći tamo gdje ne može doći lijek zapadnjačke medicine. Iako lijekovi mogu donijeti veliko olakšanje, piše Emoto, hado voda može doprijeti i do subatomskih čestica koje su se prve razboljele.

Masaru Emoto ljudskih hado mjeri uz pomoć posebne radioničke naprave koja registrira različite vibracije tijela na staničnoj razini. Nedugo nakon što je počeo pomagati ljudima da uz pomoć hado medicine obnove zdravlje, posjetio ga je jedan muškarac. Kćeri njegova prijatelja, staroj 22 godine, dijagnosticiran je limfni tumor. Majka je bila očajna jer su djevojci od iste bolesti umrli i otac i djed, obojica liječnici. No problem je bio što je djevojka bila u bolnici, a Emoto je sumnjao da će mu dopustiti da tamo odnese svoj stroj. Palo mu je na pamet da majka fotografira kćer i donese sliku. Uspio je izmjeriti djevojčin hado koji je ukazivao na snažnu tjeskobu. Pripremio je vodu koja je trebala ispraviti njezin hado. Uz pomoć vode i kemoterapije, otpuštena je iz bolnice, vratila se na studij i danas radi kao liječnica. Potpuno je zdrava.
Drugi primjer, od brojnih koje navodi u knjizi, govori o djevojčici s urođenom srčanom manom. Srce joj je zauzimalo 68,9 posto prsnoga koša. Liječnici su predviđali da joj ostalo par mjeseci života. Izmjerio joj je vibracije koje su na genetskoj razini otkrile strah od smrti, krivnju, depresiju, nepovjerenje i duboku tugu. Pripremio joj je hado vodu. Na pretragama se pokazalo da joj srce zauzima 54 posto prsnog koša. No stanje se opet pogrošalo. Emoto nije odustajao: na 25. pregledu srce joj je bilo normalne veličine. Većina djece s tim poremećajem ne doživi prvu godinu života.

Kako njegova otkrića primijeniti u praksi? Emoto preporučuje da se nabavi destilirana voda iako može poslužiti i voda iz slavine. Na papirić zapišite riječi koje želite i zalijepite na posudu tako da ih voda može “pročitati”. Povremeno se obratite vodi i protresite ju. Hado vode popijte pet čaša svaki dan. Zdrav razum vam govori da je idiotski razgovarati s vodom? Možda, no prije otprilike tri godine Emota je na razgovor pozvao direktor za odnose s javnošću tvrtke Siemens. Nakon sastanka, Emoto je saznao da je Siemens u kantini počeo posluživati hado vodu.

www.masaru-emoto.net/english/e_ome_home.html

Facebook komentari

Novo u katalogu