Priče

Trenutak zbilje u mašti

Trenutak zbilje u mašti

Svakog utorka i petka u 21 sat, u trajanju od sat i pol. Četiri godine tako. Sama s njim, zajedno s dvadesetak žena od dvadeset do pedeset. Žena svih profila, raznih karaktera, raznih izgleda. Neke su odlazile, neke nove dolazile, neke se zadržavale kratko, neke ostajale duže. Ona još nije bila spremna otići ... opširnije »

Eva

Eva

Bilo je to pre tri godine. Opuštena šetnja pretvorila se u otrežnjenje. Hodali smo lagano ka Korzu, sunce je prijatno grejalo, bilo je proleće. Stavila sam crne naočare i promatrala ljude oko sebe. U stvari, nisam ja promatrala ko prolazi, sanjarila sam otvorenih očiju i slušala Riječane kako čakulaju. Ja sam stranac. Stranac na privremenom boravku ... opširnije »

Nešto nalik biografiji

Nešto nalik biografiji

Zamisli jedan život: to ja stojim na vratu žirafe i berem ptice sa telefonskih žica. Kada napunim korpu, onda ih sijem po nebu i čekam da nikne mnogo novih ptica. Pa ptice iz moje nebeske bašte slijeću ponovo na telefonske žice ... opširnije »

Jedva čekam

Jedva čekam

Hodajući u plavim baršunastim cipelicama razmišljala si o: njemu, čekinjastoj bradi, ljudima koji nose križeve oko vrata. O... Moralnim razlozima toga što si napravila ... opširnije »

Dvije pjesme

Dvije pjesme

Zarobljeni u okolnostima / koje su se odlučile zainatiti. / Izgubljeni negdje na granici inata i nemoći, / šutke su se našli jedno ispred drugog...
... opširnije »

Pismo s drugog kontinenta

Pismo s drugog kontinenta

Nakon više od dvije godine, napokon sam vidio ljubav u Americi. On malo bucmast, ona malo više. Za razliku od proteklih, jesen ove godine prirodu ne šara prekrasnim zlatnim bojama. Hladno je, vjetrovito, i sve je nekako tužno na zapadu Indiane ... opširnije »

Novo u katalogu