Priče

Granjo

Granjo

Moj je mobilni uređaj zastario. Vjerujte, sve se teže mirim s tom činjenicom. Pronašao sam ga prije četiri godine, u šumi, za branja gljiva, izgubljenog ili bačenog, u svakom slučaju već i tada tehnološki prevaziđenog ... opširnije »

Pjevala sam Avi Gardner...

Pjevala sam Avi Gardner...

Romina je te noći usnula čudan san. U svoje dvadeset i tri godine nije se mogla sjetiti da je ikada sanjala nešto tako živo i stvarno. Sutradan se mogla sjetiti svake sitnice tog sna ... opširnije »

Ljubav je meni…

Ljubav je meni…

Ljubav su meni svi naši iskreni razgovori, sve ono što dijelimo iz iskrenosti, čistih namjera, svi naši zagrljaji kojima predajemo ohrabrenje, toplinu, privrženost, svi naši fanatični naleti smijeha, sve one neobične, ozbiljne, tužne i bizarne situacije kroz koje smo prošli, a kojih se sada ne mogu niti sjetiti, kao i onih kroz koje ćemo tek proći ... opširnije »

Oblaci mog djeda

Oblaci mog djeda

Moj djed i ja hodamo niz ulicu, a iza nas odjekuje beton - djedov umorni, spori korak i moj nestrpljivi, ustrčani. Za ovu je priliku obukao odijelo i ulaštio cipele, a na bakine prosvjede opravdao se sasvim logičnim izgovorom: "Čovjek koji za ruku vodi princezu mora izgledati kao kralj!" ... opširnije »

Come as you are

Come as you are

Sitni pijesak mi ulazi u nosnice. Tražim te već danima. Nema te tjedan dana, 8 sati, 47 minuta i 28, 29, 30 sekundi pa nadalje. Obećala sam ti da ću te uvijek naći. Ne znam što se dogodilo. Sve se svodi na neznanje. Ne znam gdje si, ne znam gdje sam ja. Ne znam ni što radim. Trežim tebe ... opširnije »

Sudbina je stigla u crnim papučama

Nalazim se u selu na brdu. Na vrhu brda, točnije. S moje desne strane je padina na kojoj se, u kaskadama, smjestilo groblje. S moje lijeve, međa od bobičastog grmlja i borovine. Tu se lagodno ugnijezdila grobljanska česma ... opširnije »

Novo u katalogu