Priče

Anatomija otuđenog pogleda

Anatomija otuđenog pogleda

Dok joj je vjetar štipao obraze, stišćući oči pokušala je onemogućiti zaigranim snježnim pahuljama da se svojom hladnoćom i vlagom uvuku u dubinu njenih očiju, a što je njezino lice zalilo izgledom namrštenosti. On je prilazio ... opširnije »

Ponekad

Ponekad

Ponekad se okreneš i svjetlo padne točno onako kako treba, i uhvatim kako ti kosa pada niz leđa i u času raširi lepezu sjena na tvojoj koži i poželim tad, stvarno poželim, uzeti olovku ili kist i iscrtati tu kartu na tvojim leđima, ispisati je, zadržati taj trenutak čak i kad ustaneš, i kad pokrivač spuzne niz tvoje bijele bokove i kad skočiš onako na prste kao kad djeca preskaču lokve, znaš onako, na prstima poskakujući ... opširnije »

Bos

Bos

Dida leži u krevetu bos. Velik je, blijed, pokriven tankim pokrivačem do brade. Samo mu velika stopala izviruju, bosa i glomazna. Koža na peti grubo mu je popucala. Bolnički žig na plahti izviruje nad neuredno odrezanim noktima ... opširnije »

Žena od Borbe za ništa

Žena od Borbe za ništa

Tm tm tm tm, tm tm tm tm, tm tm tm tm... U vlaku. U sebi. Izvan sebe? Ritam se izjednačuje s otkucajima srca. Uglavnom. Noćas, jučer, sutra. Sve je isto. Tu sam negdje. Ni gore, ni dolje. I gore, i dolje ... opširnije »

Me, moa und ich

Me, moa und ich

I danas su tu. Petra i Marija. Svakog jutra su tu. Točne kao švicarski sat. Nađemo se uvijek u isto vrijeme da popijemo bijelu kavu zajedno. Sjedimo uvijek za istim stolom. Jedva punoljetna konobarica nas se boji ... opširnije »

Novo u katalogu