Priče

Bijeli kamen s dalekih svjetova

Bijeli kamen s dalekih svjetova

Na zidu držim bijeli kamen. Kad svi zaspu, kad kuća utihne, ugasim sva svjetla i gledam njegov tajni plavi sjaj. Ivko ga je pronašao jedno ljeto, dok su naš otok otkrivali prvi turisti, ima tome preko trideset godina ... opširnije »

Zelena

Zelena

Drago mi je, ja sam Varalita. Odakle mi ime, više ni sama ne znam. Kako funkcioniram, možda neki psiholog jednom objasni, iako se nadam da neće - ovako mi je ljepše ... opširnije »

Snovi koje snivam za tebe

Snovi koje snivam za tebe

Sjećate se Nine i njezinog prvog pisma Bogu? Točnije, Delije Reilly Makenzie Albert, rođene 19. ožujka 1982. godine, koju su roditelji htjeli nazvati Harrietta, ali je baka to spriječila? E pa, Delia je napisala i drugo pismo Bogu... ... opširnije »

Neznana žena

Neznana žena

I sam pogled na onaj njen cvjetni kitnjasti balkon poigravao je njegovu utrobu. “Pa dobro, zašto se i to cvijeće zalijeva samo jednom na dan i to pred mrak!”, pomislio bi svaki dan kada bi već negdje od podne gledao u njega i čekao kad će se pojaviti ona ... opširnije »

Povratak kući

Povratak kući

Dragi Bože! Znam da me već dobro znaš, ali mislim da ja Tebe nisam dovoljno upoznala. Puno sam puta pokušavala razgovarati s Tobom, ali uvijek mi se činilo da vodim monolog. Kažu da ne slušam dovoljno dobro. Meni je to smiješno, jer sve što uvijek radim je to da slušam ... opširnije »

Ipak se miče

Ipak se miče

I u polusvijesnom ležećem stanju imala sam osjećaj da mi izmiče tlo. Aftershock onog najjačeg potresa drmao mi je tijelo i misli. Aktivirao vuklane za koje sam mislila da su se odavno ugasili. Tsunami tuge pustošio je obale znanog mi života mijenjajući njihove obrise ... opširnije »

Novo u katalogu