Priče

Hladna kava i instant filozofija

Hladna kava i instant filozofija

Prvo ide poricanje, pa tuga, pa bijes, pa rezignacija i na kraju prihvaćanje. Ona je negdje na rubu tuge i bijesa, s elementima rezignacije i na pola puta prema prihvaćanju. Ne želi pričati o tome ... opširnije »

New York, New York

New York, New York

Sretan ti rođendan, manično depresivna Liza Minelli! Hvala, nasmijala se. Manično depresivna se zove Irena. Njen dida i moj dida su bili braća, a em de uz njeno ime i prezime stoji od srednje škole. Lizom Minelli ju je zvao moj tata jer je imala njezine oči, smijala se jednako toplo. Jedino, još uvijek pjeva bolje od nje. Glumica je loša, jednako ... opširnije »

Linija 102

Linija 102

Opet kasnim. Svako jutro ista priča, dižem se iz toplog kreveta uz zvuk mobitela koji svakih deset minuta ispušta dosadan, glasan zvuk. Ugasim ga, on opet. Ništa mi nije teže nego se dići, a kad to već napravim, onda je sve lakše ... opširnije »

... jedan čovjek i jedna žena...

... jedan čovjek i jedna žena...

Prodavaonica ploča nije bila mjesto na kojem su se upoznali. Nije bila, zapravo, ni mjesto u kojem su zajedno boravili. Nije bila mjesto njihovog prvog pogleda, a još manje – prvog poljupca. ... opširnije »

Djetetova priča

Djetetova priča

Moja majka se probudila rano. Proljeće je, hladno, i sretna je što još malo može ostati u postelji prije nego bosim stopalima dotakne parket, protegne se i zijevne. Dug dan je pred njom, ali raduje mu se iz više razloga ... opširnije »

Ne lažem ti

Ne lažem ti

Ne lažem ti. Uistinu ti ne lažem - ponovila je kao da ju nije prvi puta čuo. A čuo je. Sve slojeve što su ih ispisale njene riječi. Odmatao ih je već godinama. Sloj umora. Sloj brige. Sloj bola. Sloj straha. Sloj straha – odzvoni mu stijenkama želuca. Uznemiri se pa krene očima trčati prostorom ... opširnije »

Novo u katalogu