Priče

Kako sam došla na ovaj svijet

Kako sam došla na ovaj svijet

Ne sjećam se svog rođenja. Mama kaže da sam rođena jedne snježne decembarske noći. Činilo se da zvijezde ne vise na svom uobičajenom mjestu, već plešu neki svoj kaotični zvjezdani ples ... opširnije »

Zavičajna sedam

Zavičajna sedam

- S nama je istaknuti pjesnik srednje generacije, Matko Lagvić. Gospodine Lagviću, dobar dan.
- Dobar dan i vama i svim slušateljima.
- Povod našeg druženja je Vaša nova, 78. po redu, zbirka naslovljena «Ako traktor, onda Zetor». Malo ste nas iznenadili, gospodine Lagviću, kod Vas smo navikli na visoki pjesnički standard, ali i kontinuirano objavljivanje. Zašto smo sada morali tako dugo čekati ovu knjigu?
... opširnije »

Tužni kapelan

Tužni kapelan

Ispričat ću vam priču koja je, kunem se svim svecima, kôrom zlatokosih anđelaka i dušom svojom još smrtnim grijehom neokaljanom, živa istina i kao takva isprepliće se sa stvarnošću koja se, bjelodano, neumitno, ne hoteći i ne znajući drugačije, zbila dok sam bila tek curetak ... opširnije »

Pismo

Pismo

Ne mogu se sjetiti zašto sam izabrao baš Dhaku. Činio se to možda dobar grad u kojem bih mogao umrijeti. Puno života na jednom mjestu mora da smrt čine mnogo zanimljivijom. Osim ako i ta smrt nije toliko česta kao i život. Onda nije to. Ne, nije bilo to. Patim od stanja kroničnog zaboravljanja. ... opširnije »

Vinil priča

Vinil priča

Zavjesa se nečujno nadimala, dok su po njoj plesale sjene lišća visoke platane što se propinjala u pomalo neurednom i tipičnom blokovskom dvorištu. Povjetarac što se poigravao s njom nikako nije želio prodrijeti u sparnu unutrašnjost ... opširnije »

Četiri tjedna za kraj

Četiri tjedna za kraj

“Bitch I’m gonna kill you”, recitirao je Eminem. A, ona je sjedila u fotelji i glavu naslonila na zvučnik. Iz zvučnika je Eminem i dalje ponavljao: “Bitch I'm gonna kill you”. “Ja sam jedna zapostavljena kurvetina.” ... opširnije »

Novo u katalogu