Priče

U crkvi i u bolnici

U crkvi i u bolnici

“Psssst! O’š ti prestat više?”, čula sam prvu babu dva reda iza mene. “Ma ne znan jesan peglu ostavila upaljenu”, kaže druga. “Vid’ bene, umukni! Sad si našla lajat! Gotovo je, ne’š se sad vraćat.”
“Ajme meni, užga li mi se kuća!” ... opširnije »

U sobi

U sobi

Uvijek je o sebi mislio kao o feniksu. Kre-kre! Nije znao kako se feniks glasa, ali činilo mu se da krešti. Onako prodorno da svi znaju da je ponovno rođen. ... opširnije »

Veliki snovi male bezobrazne djece

Veliki snovi male bezobrazne djece

Pila je svoju đus vodku, i smijala se. Očito napušena kao kreten, žmireći svojim očima kroz guste dimne zavjese i decibele nekih jednostavnih riječi nekog punk benda. Tu večer je nekoliko debila pokušavalo da je izmami da izađe vani, a iako su odgovarali njenoj defininiciji idealnog momka duge kose, s pivom u jednoj i cigarom u drugoj ruci, koji su blebetali gluposti o knjigama Paola Koelja, muzici i Almodovarovim filmovima - tu veče nisu bili uspješni ... opširnije »

Anastazija u anesteziji

Anastazija u anesteziji

Anastazija je ležala propisno ispražnjenog mokraćnog mjehura i crijeva na operacijskom stolu doktora Sriće. “Moram priznat da je danas dobro spario tu plavu kapicu i kutu s bojom keramičkih pločica na zidu. Nekako mu oči više dolaze do izražaja. Vidi samo kako me profesionalno gleda. Pitam se kuži li on da ja to kužim. To da sam sebi izvan radnog vremena uštrcava botoks u čelo." ... opširnije »

Prizna(va)nje

Prizna(va)nje

Htjela sam znati sve. Htjela sam znati kako ju je ljubio, kako je izgledala, što je nosila, kako se smijala... sve. ... opširnije »

Prijateljica

Prijateljica

Ona ima dijete. Lijepog, malog, dvomjesečnog sina. Čini mi se ponekad da to dijete postoji cijeli moj život. Čini mi se da dulje postoji za mene, nego za nju. Cijela jedna vječnost se protegnula otkako je ostala trudna. ... opširnije »

Novo u katalogu