20 godina Twin Peaksa: Vatro, hodaj sa mnom…

Twin Peaks je, već nakon emitiranja pilot-epizode, postao instant senzacija. Ispred malog ekrana okupljale su se cijele obitelji, u iščekivanju toga da doznaju tko je ubio Lauru Palmer. Ili, kako bi to rekao David Lavery u svojoj knjizi “Full of Secrets: Critical Approaches to Twin Peaks”, nikad prije u povijesti televizije nije neki program inspirirao tolike milijune ljudi da raspravljaju o njemu i analiziraju ga toliko duboko, toliko dugo i s toliko strasti ... opširnije »

Priča sedma: Zla zmija

Priča sedma: Zla zmija

U suradnji s Nakladom Ljevak, portal Najbolje knjige objavit će 10 priča u 10 dana iz knjige budističkog redovnika Ajahna Brahma “Krava koja je plakala”. Danas objavljujemo sedmu priču ... opširnije »

Priča šesta: Krava koja je plakala

Priča šesta: Krava koja je plakala

U suradnji s Nakladom Ljevak, portal Najbolje knjige objavit će 10 priča u 10 dana iz knjige budističkog redovnika Ajahna Brahma “Krava koja je plakala”. Danas objavljujemo šestu priču ... opširnije »

Priča peta: Između tigra i zmije

Priča peta: Između tigra i zmije

U suradnji s Nakladom Ljevak, portal Najbolje knjige objavit će 10 priča u 10 dana iz knjige budističkog redovnika Ajahna Brahma “Krava koja je plakala”. Danas objavljujemo petu priču ... opširnije »

Novo u katalogu