VODIČ KROZ INTERLIBER 2017. Odabrali smo za vas više od 130 najboljih knjiga

Godina koja se bliži kraju nije bila laka za hrvatsku knjigu, prvenstveno zbog propasti Algoritma i njegova distributivnog lanca, no usprkos tome hrvatski nakladnici za čitatelje su pripremili bogatu ponudu novih knjiga na predstojećem sajmu koji će se ove godine održati od 7. do 12. studenoga u Zagrebu. Dvadeset i jedan nakladnik odgovorio je na naš upit o novitetima koje pripremaju, a iz njihove ponude za Interliber izdvojili smo više od 130 novih knjiga iz područja beletristike i publicistike ... opširnije »

Sotonski tango - Snažan moralistički roman o moći beznađa

László Krasznahorkai nije opisao običnu izgubljenost i nije joj samo zapametovao, nego je i moguće izlaze iz situacija prikazao kao neutemeljena bulažnjenja – ne kao neki dadaizam koji bi mogao biti s distance i simpatičan, nego kao potpunu uzaludnost propalih mesnatih stvorova koji se baš i ne bi trebali blamirati ufanjima ... opširnije »

Danas na Festivalu svjetske književnosti gostuju Ivana Rogar, Kristian Novak i Marina Vujčić

Jedna slovenska i jedna hrvatska spisateljica, obje mlade i talentirane, govorit će o intimnim ženskim pitanjima i problemima. Što je zajedničko Kristianu Novaku i Vladimiru Tabaševiću? Zašto je Igoru Štiksu trebalo jedanaest godina da napiše novi roman? Odgovore možete doznati posjetite li neko od današnjih događanja na Festivalu svjetske književnosti koji se održava u Zagrebu i Splitu ... opširnije »

Danas na Festivalu svjetske književnosti gostuju Ulli Lust i Marjana Gaponenko

Što je zajedničko dvjema mladim stripašicama i likovnim umjetnicama? Gdje se susreću Eduardo Halfon i Damir Karakaš? Kakve veze ima ornitolog s čajnicima i ženama? O čemu jedan od najzanimljivijih književnih glasova Crne Gore piše u svojem romanu „Calypso“? Odgovore možete doznati posjetite li neko od današnjih događanja na Festivalu svjetske književnosti koji se održava u Zagrebu i Splitu ... opširnije »

Novo u katalogu