Memoari o dugom oproštaju s majkom

Pjesnikinja, esejistica, književna kritičarka i jedna od najmlađih urednica časopisa New Yorker Meghan O’Rourke u svojoj knjizi "The Long Goodbye: A Memoir" piše o svom iskustvu žalovanja za majkom koja je umrla od karcinoma ... opširnije »

Revolucionarna knjiga o ženskoj anatomiji, zdravlju i spolnosti

Je li istina da se mjesečnice žena koje provode mnogo vremena zajedno usklađuju? Postoji li vaginalni i klitoralni orgazam? Je li krvarenje nakon spolnog odnosa dokaz djevičanstva? Postoji li G-točka? Što je PMS i zašto se jedino ljudi srame seksa? To su neka od brojnih pitanja na koje Nina Brochmann i Ellen Støkken Dahl bez srama i straha, a s puno humora, odgovaraju u izvsnoj novoj knjizi "Dolje je najbolje"
... opširnije »

O mjesečarima na poslu, monetarnoj politici EU i modeliranju poslovnih procesa

Koja je razlika između poslovne vizije i misije? Kakvi su to radnici graditelji, tko na poslu „mjesečari“, a tko su oni koje se u organizacijama naziva kopačima jama? Kako optimalno, odnosno što brže i kvalitetnije, te uz što manji utrošak resursa, modelirati poslovni proces? Hrvatska se priprema za preuzimanje eura usporedno s ulaskom u sustav Europske središnje banke – koji nas izazovi i iskušenja čekaju? ... opširnije »

VODIČ KROZ INTERLIBER 2018. Odabrali smo za vas gotovo 200  najboljih knjiga

Više od 300 nakladnika predstavit će svoje jesenske novitete na ovogodišnjem Sajmu knjiga Interliber koji će se održati na Zagrebačkom velesajmu od 13. do 18. studenoga. Portal Najbolje knjige i ove je godine kontaktirao hrvatske nakladnike, a od 24 izdavačke kuće koje su nam poslale materijale izdvojili smo gotovo dvjesto novih knjiga
... opširnije »

U okovima geografije - sjajan priručnik za razumijevanje međunarodnih odnosa

Zašto je Kini nužno potrebna mornarica, a Putin sanja o pizzi? Hoće li Europi uspjeti "fascinantni eksperiment"? Koja država ima najbolju "nekretninu" na svijetu i nikakvih problema sa susjedima? Zašto Latinsku Ameriku nazivaju "kontinentom nade" i zašto su na Arktiku najstvarniji problemi oni imaginarni? Na ta i brojna druga pitanja odgovara izvrsna nova knjiga Tima Marshalla koju je upravo objavila nakladnička kuća Znanje
... opširnije »

Novo u katalogu