Nova ekonomija – iz egosustava u ekosustav

Otto Scharmer i Katrin Kaufer s MIT-a autori su nove knjige koju je nedavno objavila Planetopija, a u kojoj objašnjavaju, uz pomoć tzv. teorije U, kako da uđemo u društvo 4.0 čija ekonomija počiva na ekološkoj svijesti ... opširnije »

Gordana Crnković - Sjene koje se kreću

Gordana Crnković - Sjene koje se kreću

“Kretanje sjena“ neobično je ujednačena zbirka priča, što je rijetkost u ovim našim balkanskim gudurama, s vrlo osviještenim tretmanom problema egzistencije, gdje niti jednom autorica nije upala u egzistencijalizam ili u potrebu da svoga čitatelja poduči fintama koje omogućavaju lakše tonjenje u mulj, jer se ovdje, između ostaloga, radi i o tome ... opširnije »

Boris Maruna – Poezija kao pakleni stroj

Marunino djelo je sastavljeno od rijetko kvalitetne, oštre poezije čija se magija sastoji od efekta da se doimlje kao da je stvarnija, gušća od realnosti, kao da ju je napisao čovjek čiji je život ispunjeniji životom nego vaš ili bilo čiji koji možete sresti na tekućoj vrpci svakodnevice, stihovi su to čiji je naboj gotovo profetski ... opširnije »

Vladan Matijević - O običnim ljudima i jakim strastima

Kod Vladana Matijevića moguće je osjetiti velike čitateljske kilometre, njegova je književnost rijedak primjerak svjetskosti u našim žalosnim lokalnim uzusima premreženim zahtjevima scene, kojima on svojim prozama uspješno nije udovoljio. On podsjeća na pomalo potisnutu činjenicu da je pisanje alternativni oblik sanjanja, i tek onda sve drugo ... opširnije »

Ako nisi osoba na fotografiji iz putovnice, tko si onda?

Portal Najbolje knjige ekskluzivno objavljuje ulomak iz nove knjige Gabrielle Roth, “Veze”, koju je objavila nakladnička kuća Planetopija. U poglavlju “Sve ili ništa”, karizmatična umjetnica, istraživačica plesa i osnivačica 5 Ritmova, propitkuje zašto toliko inzistiramo na tome da jesmo ili nismo nešto ... opširnije »

Novo u katalogu