Alkibijad - zvjerska radost zbog činjenice da si živ

Što gledamo da bismo vidjeli sebe, pita Sokrat. Zrcala, odgovara Alkibijad. Oko treba motriti drugo oko da bi vidjelo samo sebe. A da bi duša vidjela samu sebe mora motriti u dušu, posebno u onaj dio gdje je smještena vrlina duše, mudrost. Književni kritičar Dario Grgić piše o romanu Vere Mutafčieve "Alkibijad Veliki" (Sandorf, Zagreb, 2016, prijevod: Ksenija Banović) ... opširnije »

VODIČ KROZ INTERLIBER 2017. Odabrali smo za vas više od 130 najboljih knjiga

Godina koja se bliži kraju nije bila laka za hrvatsku knjigu, prvenstveno zbog propasti Algoritma i njegova distributivnog lanca, no usprkos tome hrvatski nakladnici za čitatelje su pripremili bogatu ponudu novih knjiga na predstojećem sajmu koji će se ove godine održati od 7. do 12. studenoga u Zagrebu. Dvadeset i jedan nakladnik odgovorio je na naš upit o novitetima koje pripremaju, a iz njihove ponude za Interliber izdvojili smo više od 130 novih knjiga iz područja beletristike i publicistike ... opširnije »

Sotonski tango - Snažan moralistički roman o moći beznađa

László Krasznahorkai nije opisao običnu izgubljenost i nije joj samo zapametovao, nego je i moguće izlaze iz situacija prikazao kao neutemeljena bulažnjenja – ne kao neki dadaizam koji bi mogao biti s distance i simpatičan, nego kao potpunu uzaludnost propalih mesnatih stvorova koji se baš i ne bi trebali blamirati ufanjima ... opširnije »

Novo u katalogu