Danas na Festivalu svjetske književnosti gostuju Ivana Rogar, Kristian Novak i Marina Vujčić

Jedna slovenska i jedna hrvatska spisateljica, obje mlade i talentirane, govorit će o intimnim ženskim pitanjima i problemima. Što je zajedničko Kristianu Novaku i Vladimiru Tabaševiću? Zašto je Igoru Štiksu trebalo jedanaest godina da napiše novi roman? Odgovore možete doznati posjetite li neko od današnjih događanja na Festivalu svjetske književnosti koji se održava u Zagrebu i Splitu ... opširnije »

Danas na Festivalu svjetske književnosti gostuju Ulli Lust i Marjana Gaponenko

Što je zajedničko dvjema mladim stripašicama i likovnim umjetnicama? Gdje se susreću Eduardo Halfon i Damir Karakaš? Kakve veze ima ornitolog s čajnicima i ženama? O čemu jedan od najzanimljivijih književnih glasova Crne Gore piše u svojem romanu „Calypso“? Odgovore možete doznati posjetite li neko od današnjih događanja na Festivalu svjetske književnosti koji se održava u Zagrebu i Splitu ... opširnije »

Baudelaireova sjenica - prijelomni momenti moderna duha

Logično je da svaki pisac (pa je tako i Baudelaire) preuzimao od drugih pisaca: njemu je u tom smislu bio drag Chateaubriand – “pravi pisac ne posuđuje nego krade“, kažu ovi meštri, a mogu to reći jer se radi o procesu transformacije gdje usput pokupljena slučajna misao na koncu stvara svoj vlastiti program koji više nema direktne veze s ishodišnom točkom. Takva manufaktura na koncu je urodila Baudelaireovim rečeničnim sklopovima koji bacaju “čarobno i nadnaravno svjetlo na prirodnu nejasnoću stvari“ ... opširnije »

Danas na Festivalu svjetske književnosti gostuju László Végel, Clara Usón i Philippe Claudel

Što se skriva iza priče o o vozaču kamiona koji je imao četiri obitelji i četiri sina? Tko je jedan je od najboljih, najprevođenijih pisaca mađarskog jezika, rođen u Vojvodini, a odrastao u Jugoslaviji? Što je zajedničko „Kćeri Istoka“ i „Pjesmama iz Lore“? O čemu govori filozofski roman „Stablo u zemlji Toraja“? Odgovore možete doznati posjetite li neko od današnjih događanja na Festivalu svjetske književnosti koji se održava u Zagrebu i Splitu ... opširnije »

Danas na Festivalu svjetske književnosti gostuju Mittermayer, Kyrö i Schuberth

Zašto Njemačka objavljuje najviše prijevodnih knjiga? Tko je bio Thomas Bernhard? Tko je autor jednog od najemotivnijih romana posljednjih godina u kojem otkriva kako se sprijateljiti sa zecom? Zašto Richarda Schubertha nazivaju nasljednikom Karla Kraussa? Odgovore možete doznati posjetite li neko od današnjih događanja na Festivalu svjetske književnosti koji se održava u Zagrebu i Splitu ... opširnije »

Novo u katalogu