Aleksandar Hemon - Pisanje u duhu nemilosrdnosti

Hemon se zbog životnog i svjetonazorskog obrata može okarakterizirati kao pisac koji je prošao kroz svojevrsnu krizu identiteta, ali ne u smislu da je nespašen, nepribran lutao uz čikaško jezero, nego da je u novim okolnostima odbacio nizove košuljica koje su ga priječile u preživljavanju. A preživljavanje jest jedan od osnovnih motiva “Knjige mojih života“ ... opširnije »

O stvaralačkoj moći i vremenu koje se udaljava

U knjizi “Vrijeme koje se udaljava“ Mirko Kovač nam odaje nešto od metoda kojima se služio ne bi li od sebe izgradio pisca kakav je postao. Začudno je kako se ovaj prozni majstor ovdje otvara u jednom danas zanemarenom i obezvrijeđenom ključu obožavatelja, onoga tko je u sebi sačuvao sposobnost za divljenje, to je onaj unikatni dar poklonstva tuđem majstorstvu ... opširnije »

Istinsko ja i lažno ja - potraga za smislom

Zašto su narcistični, granični i shizoidni poremećaji ličnosti postali klasični psihološki poremećaji našega vremena? Što je to lažno ja, a što istinsko ja? O tome govori ugledni američki psihijatar i psihoterapeut James Francis Masterson u nedavno objavljenoj knjizi ... opširnije »

Novo u katalogu