Yalom kao lijek

Yalom kao lijek

Irvin D. Yalom jedan od od najcjenjenijih živućih psihijatara i psihoterapeuta. Pionir je na području egzistencijalne psihoterapije, dao je značajan doprinos polju grupne analize no, bez pretjerivanja, milijuni čitatelja vole ga zbog njegovih romana i priča u kojima spaja psihoterapiju i filozofiju ... opširnije »

U Zagrebu gostuje danska književna zvijeda Kim Leine

Jedan od najznačajnijih suvremenih danskih književnika Kim Leine na poziv svojeg hrvatskog nakladnika Hene coma dolazi u dvodnevni posjet Hrvatskoj, a tom će prilikom predstaviti svoj roman "Proroci fjorda Vječnost" koji je samo u Danskoj prodan u više od 100 tisuća primjeraka ... opširnije »

Memoari o dugom oproštaju s majkom

Pjesnikinja, esejistica, književna kritičarka i jedna od najmlađih urednica časopisa New Yorker Meghan O’Rourke u svojoj knjizi "The Long Goodbye: A Memoir" piše o svom iskustvu žalovanja za majkom koja je umrla od karcinoma ... opširnije »

Revolucionarna knjiga o ženskoj anatomiji, zdravlju i spolnosti

Je li istina da se mjesečnice žena koje provode mnogo vremena zajedno usklađuju? Postoji li vaginalni i klitoralni orgazam? Je li krvarenje nakon spolnog odnosa dokaz djevičanstva? Postoji li G-točka? Što je PMS i zašto se jedino ljudi srame seksa? To su neka od brojnih pitanja na koje Nina Brochmann i Ellen Støkken Dahl bez srama i straha, a s puno humora, odgovaraju u izvsnoj novoj knjizi "Dolje je najbolje"
... opširnije »

O mjesečarima na poslu, monetarnoj politici EU i modeliranju poslovnih procesa

Koja je razlika između poslovne vizije i misije? Kakvi su to radnici graditelji, tko na poslu „mjesečari“, a tko su oni koje se u organizacijama naziva kopačima jama? Kako optimalno, odnosno što brže i kvalitetnije, te uz što manji utrošak resursa, modelirati poslovni proces? Hrvatska se priprema za preuzimanje eura usporedno s ulaskom u sustav Europske središnje banke – koji nas izazovi i iskušenja čekaju? ... opširnije »

Novo u katalogu