Ovogodišnja zemlja partner Zagreb Book Festivala je Austrija, a glavna tema - fragilnost

Treću godinu zaredom u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se književni i kulturni festival Zagreb Book Festival. Tijekom sedam dana, od 22. do 28. svibnja, na više od pedeset događanja nastupit će oko osamdeset stranih i domaćih gostiju. Na još dvije lokacije u centru grada, u kinu Tuškanac i Vinyl baru, u sklopu Festivala bit će prikazana tri filma i održana četiri koncerta

Big 1117 3477

Treću godinu zaredom u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se književni i kulturni festival Zagreb Book Festival. Tijekom sedam dana, od 22. do 28. svibnja, na više od pedeset događanja nastupit će oko osamdeset stranih i domaćih gostiju. Na još dvije lokacije u centru grada, u kinu Tuškanac i Vinyl baru, u sklopu Festivala bit će prikazana tri filma i održana četiri koncerta.

Ovogodišnja zemlja partner je Austrija, a organizatori u priopćenju navode kako su je odabrali zbog zajedničkog povijesnog naslijeđa, kulturnog i društvenog utjecaja te snažne umjetničke scene koja na najbolji način spaja tradicionalno i moderno, posebno imajući u vidu činjenicu da je 2017. godina proglašena Godinom austrijsko-hrvatske kulturne suradnje.

"Kako bismo kroz aktualne i važne teme hrvatskoj publici približili austrijsku književnost, film, glazbu pa tako i društvenu klimu, za temu Festivala odabrali smo fragilnost – temu koja u današnjem svijetu nestalnosti i neizvjesnosti zauzima ključno mjesto u djelima mnogih umjetnika, kao i u životima svih nas. Ovaj novi koncept Festivala, koji će potaknuti promišljanje današnjice kroz umjetnička djela i razgovore s nekim od najznačajnijih europskih intelektualaca, odrazit će se u večernjim diskusijama o našim svakodnevnim fragilnostima – ravnopravnosti, društvenih sustava, slobode govora, virtualnih identiteta i drugih", navodi se u priopćenju.

Prvi dio svakog dana Festivala bit će posvećen najmlađima koji će sudjelovati u više od petnaest događanja – razgovora, predstavljanja, predavanja i radionica. Pored iznimnog književnog programa, ove godine organiziran je i bogat glazbeni program s dva austrijska i dva domaća benda, kao i projekcije triju filmova u kinu Tuškanac.

Osim toga na Festivalu će u prodaji biti ponuđeno više od 5000 naslova po popularnim cijenama, a hrvatski će čitatelji moći čitati i posebno festivalsko izdanje knjige "Aimée i Jaguar" autorice koja će otvoriti ovogodišnji Zagreb Book Festival – Erice Fischer.

Ostali strani i domaći gosti Festivala bit će otkriveni na službenoj konferenciji za novinare u srijedu, 10. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt. (N. K.)

 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više