Mladen Blažević treći dobitnik nagrade Post scriptum

Treći dobitnik nagrade Post scriptum koja se dodjeljuje za književnost na društvenim mrežama je Mladen Blažević, a nagrada će mu biti dodijeljena na ovogodišnjem KaLibar bestivalu u Zadru koji će se održati od 27. do 29. rujna

Big 1184 3601

Treći dobitnik nagrade Post scriptum koja se dodjeljuje za književnost na društvenim mrežama je Mladen Blažević, a nagrada će mu biti dodijeljena na ovogodišnjem KaLibar bestivalu u Zadru koji će se održati od 27. do 29. rujna.

Mladen Blažević (Rijeka, 1969.) devedesetih je, uz neuspješno studiranje prava, radio različite poslove. Često kao novinar u brojnim dnevnim i tjednim novinama. Početkom 2000. pokrenuo je i uređivao nekoliko informativnih i književnih časopisa. Godine 2008. je objavio prvi roman "Tragovi goveda" u SKD Prosvjeti, 2013. godine u suautorstvu zbirku distopijskih priča "NDH 2033.", a 2015. drugi roman "Ilirik", također u SKD Prosvjeti.

 

Napisao je i scenarij za igrani dio dugometražnog igrano-dokumentarnog filma "Je letrika ubila štrige". U izdanju Društva Poiesis iz Ljubljane 2017. mu je objavljena dvojezična slovensko-hrvatska zbirka pjesama "Posljednji tasmanijski tigar", a na skorašnjem festivalu dokumentarnog filma Poreč dox premijerno će biti prikazan prvi dio putopisnog serijala "Istriana Jones" gdje je u funkciji autora serijala, voditelja i scenarista. Objavio je veliki broj kratkih priča i pjesama u raznim književnim časopisima i portalima. Priče i pjesme su mu prevođene na slovenski, talijanski, engleski i ukrajinski jezik.

Prvi dobitnik nagrade Post scriptum bio je Hrvoje Marko Peruzović, što je rezultiralo zbirkom poezije "Nekoga moramo voljeti (kako na webu, tako i na zemlji)", a drugi Bojan Krištofić - njegova zbirka prozno-poetskih zapisa i poezije je u pripremi. (N. K.)

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više