Britanski pisac David Mitchell od 21. do 23. rujna u Hrvatskoj

Ugledni engleski književnik David Mitchell koji je slavu stekao romanima "Atlas oblaka", "Livada Crnog Labuda", "Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta" i "Koštani satovi", prvi će put gostovati u Hrvatskoj, i to u Zagrebu i Dubrovniku od 21. do 23. rujna. U Booksinoj organizaciji, Mitchell će provesti dva dana u Zagrebu i jedan dan u Dubrovniku

Big 1185 3602

Ugledni engleski književnik David Mitchell koji je slavu stekao romanima "Atlas oblaka", "Livada Crnog Labuda", "Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta" i "Koštani satovi", prvi će put gostovati u Hrvatskoj, i to u Zagrebu i Dubrovniku od 21. do 23. rujna. U Booksinoj organizaciji, Mitchell će provesti dva dana u Zagrebu i jedan dan u Dubrovniku.

U petak 21. rujna u 18 sati u Dvorani Gorgona MSU-a u Zagrebu autor će čitati svoje nove priče i odgovarati na pitanja publike. U Gorgoni potom slijedi projekcija filma "Atlas oblaka" (r. Tom Tykwer, Lana i Lilly Wachowski, 2012.). U subotu 22. rujna u zagrebačkom klubu Booksa u 20 sati Mitchell će razgovarati s turskom novinarkom i književnicom Ece Temelkuran o književnosti i politici te politici književnosti.

Naposljetku, u nedjelju 23. rujna u 20 sati u dubrovačkim Lazaretima – Kreativnoj četvrti Dubrovnika, engleski pisac će s Miljenkom Buljević razgovarati o književnosti i putovanjima. Zagrebački čitatelji će moći osobno upoznati autora i na potpisivanju knjiga u knjižari Vuković & Runjić 22. rujna od 13 do 14 sati. Ulaz na sve programe je besplatan.U hrvatskom prijevodu, u izdanju nakladničke kuće Vuković & Runjić, objavljena su četiri njegova romana: "Atlas oblaka" (2008., preveo Saša Stančin), "Livada Crnog Labuda" (2009., prevela Vlatka Valentić), "Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta" (2014., preveo Saša Stančin) i "Koštani satovi" (2016., preveo Saša Stančin), a koncem ovog mjeseca bit će objavljen i autorov zadnji roman "Slade House".

Mitchell je dva puta bio u užem krugu za nagradu Man Booker, jedan je od dobitnika nagrade Granta za najboljeg mladog britanskog romanopisca, a magazin Time proglasio ga je jednim od sto najutjecajnijih osoba na svijetu. Živi u pokrajini Cork u Irskoj sa suprugom i dvoje djece. (Booksa, N. K.)


Recenzije njegovih djela možete pročitati na sljedećim linkovima:


1) Atlas oblaka
www.najboljeknjige.com/content/knjiga.aspx

2) Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta
www.najboljeknjige.com/content/knjiga.aspx

3) Koštani satovi
www.najboljeknjige.com/content/knjiga.aspx

 

 

 


 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više