Mediteranski festival knjige od 8. do 12. svibnja u Splitu

U pet dana festivala održat će se pedeset programskih aktivnosti, a posjetitelje očekuje čak 35 promocija najnovijih djela nagrađivanih i priznatih autora. Ulaz je besplatan

Big 1205 3626

Mediteranski festival knjige (MFK), najveći dalmatinski sajam knjiga prodajno-festivalskog karaktera koji organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a čiji su pokrovitelji Ministarstvo kulture, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split, održat će se od 8. do 12. svibnja na više od dvije tisuće četvornih metara prostora Velike dvorane SC-a Gripe.

Pripremljeno je pedeset programskih aktivnosti, otvorene su prijave za dječje likovne i edukativne radionice (robotike, stripa, kreativnog razmišljanja…), čiji termini se mogu pronaći na mfk.hr/program/. Uz večernji program (stand up komedija, čitanje, putopisi…) posjetitelje očekuje čak 35 promocija najnovijih djela nagrađivanih i priznatih autora.

 

 

Prvi dan festivala na rasporedu je "In Memoriam za Jakšu Fiamenga". Slijede promocije: Marko Pogačar ("Zemlja Zemlja") i Damir Karakaš ("Proslava"). Putem e-mail adrese malabiljka@yahoo.com otvorene su prijave za "Petominutljetku", program čitanja svoje ili tuđe poezije i/ili proze, a koji će se održati u Cukarinu na Gripama.

Drugi dan festivala nosi nogometni predznak – Aleksandar Holiga promovirat će svoju knjigu "Nogomet narodu", a Ivica Pezelj "Vatreni u Rusiji". Nikola Petković predstavit će roman "Put u Gonars", a iz programa "Mudri libri" organizatori izdvajaju djelo "Robert Adam and Diocletian's Palace in Split". Navečer u Cukarinu s knjigom o sastavu Elemental "Sve, samo ne romantika" gostuju njezin autor Marko Podrug te glazbenici Remi i Shot.

Treći dan festivala započinje slikovnicom o antičkim filozofima, nastavlja se promocijama "Gdje Perun spava: Jadranske legende" Dragana Ogurlića i Voje Radoičića, slijedi "Mlada misa" Vedrana Kukavice, "Turbofolk" Viktorije Božine i "Trideset deveti maj" Marka Tomaša. Organizirana je i panel rasprava o potrošačkoj kulturi u Jugoslaviji. Večernji program u Cukarinu pripada fotografu i putopiscu Jurici Galiću Juki. Predstavit će projekt "70 država u 10 godina".

 

 

Četvrtog dana festivala Pavao Pavličić predstavit će svoju stotu knjigu, "Bakrene sove". Promocije će održati Danijel Žeželj, Olja Savičević Ivančević i Jelena Paljan ("Ljeto i divljaci"); Nikša Sviličić ("Druga strana slutnje"), Matko Marušić ("Mi Hrvati"); Ula Reić ("Čovječuljci"); Nataša Jukić i Dona Tomić ("Biseri prosuti morem"). U festivalskom programu "Kolibrić" bit će izveden performans "Kikica i Donko", a Rezidencija kurs predstavlja Anju Golob. Bit će tu i panel diskusija "Jelena Ivanišević: od kuharice do književnosti". U Cukarinu će nastupiti stand up komičari Saša Norris i Nikola Jovović.

Petog dana festivala održat će se književni intervju "2 U 2" s Julijanom Matanović. U događanju "Književna prevoditeljica u vašem gradu" gostovat će Patricija Horvat. Promocije knjiga održat će Mirjana Mrkela ("Mi smo dva svijeta") i Slobodan Novković ("Carpathia – brod heroj u sjeni Titanica").

Rekordnih stotinjak izlagača nudit će knjige snižene i do sedamdeset posto, a u toj je ponudi preko 10 tisuća naslova. Ulaz je besplatan. Sve informacije i detaljni program MFK-a na: www.mfk.hr
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više