Kako je PR stvorio… i upropastio vampire

Jeste li se ikad upitali kako je zapravo počelo cijelo to ludilo oko vampira? Linda Holmes na blogu Monkey See, koji prati pop-kulturu, ima odgovor. Slijedi izmišljena, ali veoma vjerojatna e-mail prepiska. Ukratko, za sve je kriv Steve…

Big 123 424

Jeste li se ikad upitali kako je zapravo počelo cijelo to ludilo oko vampira? Linda Holmes na blogu Monkey See, koji prati pop-kulturu, ima odgovor. Slijedi izmišljena, ali veoma vjerojatna e-mail prepiska. Ukratko, za sve je kriv Steve…

(Naša priča počinje 2003.)

Prima: VampsPR
Od: Fritz
Re: Problemi s PR-om

PR-ovci,
kao što smo razgovarali prošli tjedan na našem godišnjem skupu, čini se da već neko vrijeme nismo napravili dobar iskorak u promociji. Serija o lažljivoj drolji Buffy konačno je završila, no sada smo na kulturnoj prekretnici. Vampiri moraju biti sljedeća velika stvar. Ideje? Hvala.


Prima: Fritz, VampPR
Od: Steve
Re: Re: Problemi s PR-om

Fritzie,
čuo sam da nova i mlada spisateljica planira romantični serijal (smješten negdje na Pacifičkom sjeverozapadu, ako se ne varam) u kojem je cura razapeta između vukodlaka i klauna. Pitam se da li bi ju, uz pravilan pristup, mogli uvjeriti da vukodlaka zamijeni vampirom. Mislim da bi borba između vampira i klauna za srce mlade žene mogla biti veoma privlačna i da bi mogla promijeniti naš imidž kod mladih žena. Što misliš?


Prima: Steve, VampPR
Od: Fritz
Re: Re: Re: Problemi s PR-om

Steve,
učini to. Javi rezultate. Hvala.


Prima: Fritz, VampPR
Od: Steve
Re: Razgovor sa SM

Fritzie,
razgovori su prošli dobro. Veoma obećavajuće. Otvorena je za dogovor. Zanimljiv obrat. Predložila je da vampira ubaci umjesto klauna. Sukob vukodlaka i vampira. Što kažeš?


Prima: Steve
Od: Fritz
Re: Re: Razgovor sa SM

Steve,
to je u redu ako ona tako želi. Čini mi se da je borba između vampira i vukodlaka u startu nepravedna, jer teško da će čitatelji povjerovati da se vukodlak može natjecati sa seksepilom vampira. Čini mi se da bi klaun, u romantičnom smislu, bio mnogo bolji protivnik, s obzirom na percepciju (krivu, prema mom iskustvu) da klauni imaju odličan smisao za humor ali, opet kažem, ako ona tako misli, vrijedi probati. Hvala.


Prima: Fritz
Od: Steve
Re: Mala ispravka

Fritzie,
kao što znaš, rukopis koji smo vidjeli prošli tjedan vraćen je SM s ispravkama. Imam problema s time kako da je uvjerim u našu ideju, iako je meni odlična. Ona misli kako bi vampir (trenutno se zove Šmrklja, ali to nije konačno) koji svjetluca na suncu mogao biti ipak malo previše za čitatelje. Također, nije najsretnija što mora potpuno odustati od toga kako je zamislila da izgleda, ali radimo na tome.


Prima: Steve
Od: Fritz
Re: Re: Mala ispravka

Ako ubaci svjetlucanje, prihvaćamo crveni ruž koji je originalno zamislila za klauna. Molim te promijeni Šmrklju. Hvala.
(Poslano s Blackberryja.)
 

Prima: Fritz
Od: Steve
Re: Prođa knjige

Fritzie,
kao što već znaš, knjiga je totalni uspjeh. Bit će toga još. Pripravan sam i za skorašnju HBO-ovu seriju “True Blood” koja se temelji na knjigama o Snookie (?) koje se sviđaju tvojoj ženi, i na dogovor sa CW-jem (to je peta TV mreža) za seriju koja se zove “Vampirski dnevnici”. Zvuči skroz seksi. Sve se čini dobro.


Prima: Steve
Od: Fritz
Re: Jako jako uznemiren

Sad sam vidio oglas za film “Vampires Suck”. “Suck”? Šta se to događa u PR-u? Glavni lik filma je neka sprdačina Edwarda/Šmrklje i čini se da se ismijavaju s vampirima. VAMPIRI NISU KOMIČNI, STEVE. Parodije su loše za naš zloglasni imidž. Čuo sam i da MTV planira novi “Teen Wolf”. Gdje je naš marketinški plan? Kako ćemo reagirati na ovo? Ti, ja i tim, hitan sastanak, u konferencijskoj dvorani, u 10.30 sati. OČEKUJEM NOVE IDEJE. HVALA.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više