Naučila je psa trikovima, sad je vrijeme da ubije svekrvu!

Danijela Stanojević Majerić oduševila je Francuze svojom prvom zbirkom priča, a Unesco će subvencionirati pisanje njezine nove knjige. Da bi otputovala u Marnay sur Seine na 4 mjeseca, treba joj, naravno, novac. Uključite se u akciju “500 komada do Francuske” i kupite knjigu!

Big 58 228

Knjiga “Nauči psa trikovima” prvijenac je mlade i perspektivne autorice Danijele Stanojević Majerić. Ova zbirka laganih i pitkih priča, izdana 2009. godine, nema baš nikakve veze sa psima; u prvom je planu kritika blagodati suvremenog društva, medijskih fenomena, patrijarhata, društvenih normi i uštogljenih nepisanih svakodnevnih pravila.

Svoju inspiraciju za poigravanje s navedenim autorica pronalazi u svojem svakodnevnom životnom iskustvu: već niz godina radi za redakcije nekoliko kulturnih emisija HRT-a, a okušala se i na komercijalnim projektima poput Big Brothera. Davne 2001. osvojila je prvu nagradu na FAK-ovom natječaju za najbolju kratku priču, a pri promociji ove knjige služi se nekonvencionalnim metodama interakcije s publikom, koketirajući s performansom.

“Nauči psa trikovima” u Francuskoj je pak prepoznata kao knjiga koja donosi novi pogled na suvremeno društvo! No to nije sve: naime, uvidom u ideju i rukopise, Unesco je odlučio subvencionirati rad Danijele Stanojević Majerić na novoj knjizi “Kako ubiti svekrvu?”. Mladu književnicu tako će primiti u CAMAC, Marnay sur Seine, na period do četiri mjeseca.

Nažalost, spomenuti projekt može uspjeti samo ukoliko knjiga “Nauči psa trikovima” bude prodana u 500 primjeraka. Samo tako autorica će, naime, prikupiti novac za odlazak u Francusku. Kako bi pomogli novoj hrvatskoj književnosti da napreduje, slijedite stari hrvatski običaj - neka mlada književnica najprije bude priznata u Francuskoj, a onda i u Hrvatskoj!

Kako možete pomoći? Tako da postanete prijatelj autorice i kupite knjigu “Nauči psa trikovima” po cijeni od 79 kuna direktno od izdavača www.astudio.hr (preko kontakt obrasca ostavite svoje podatke). Knjiga će u najkraćem mogućem roku osvanuti na vašoj kućnoj adresi s posvetom autorice. Ili pak dođite u Kino Grič u srijedu, 12. svibnja 2010., u 20.30 sati: kupite svoj primjerak knjige na ulazu, uđite u kino, razgovarajte s autoricom i pitajte ju sve što vas zanima. Pritom uživajte i u izvrsnom kazališnom komadu Maria Kovača. Taj neponovljivi redatelj, osim što je napravio operetu po predlošku jedne od priča – “Sarma”, posebno za ovu priliku napravio je i kazališni komad. Dada jihad! Povest će vas preko posljednje granice glazbe.

Pronađite autoricu na Facebooku i postanite prijatelji, a ako želite doznati više o Danijeli i njezinom radu, posjetite stranicu: danijelasm.wordpress.com/ Dio engleske verzije "Nauči psa trikovima“ pročitajte pak na: http://nptricks.posterous.com/

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više