421 thumb

Nikolina Bevanda

HRVATSKA

Nikolina Bevanda rođena je u Slavonskom Brodu 22. siječnja 1975. godine, gdje završava školu i živi do svoje 19. godine, kada odlazi u Zagreb gdje završava učiteljsku akademiju. I danas živi u Zagrebu, udana je i majka dvojice dječaka, sedmogodišnjaka i četverogodišnjaka. Radi kao ravnatelj u sportskom dječjem vrtiću “Šarena loptica”. “Vječnost” (Ex Pub, 2010.) njezin je prvi roman. O tome kako je nastao roman, autorica piše: “Sve je počelo u ožujku 2009. godine. Ideju o čudesnom svijetu anđela dobila sam na dar jedne noći. Iako od malena imam živopisne snove ovaj je bio nešto posebno. Sanjala sam priču o dva mlada anđela čija besprijekorno čista ljubav otvara zatvorena srca njihovih prijatelja. Ujutro sam ponosno obznanila cijeloj obitelji da ću napisati roman. Naravno, u početku me nisu ozbiljno shvatili ali ja sam se svejedno ozbiljno primila posla”.
Objašnjava kako joj nije bilo teško pisati jer su ideje samo navirale. Zapisivala ih je u tramvaju, na mobitel... radni stol je bio zasut papirićima. Događalo joj se da brže razmišlja no što je mogla tipkati. Znala je samo početak priče, ali ne i njezin tijek, a kamoli kraj. To je nije brinulo jer onoga trena kad bi sjela pisati, riječi su navirale, same od sebe, a priča je polako dobivala svoj oblik iako se na trenutke činilo da nema smisla. Cijelo nastajanje romana bilo je novo iskustvo u njezinom životu. “Imena likova dolazila su mi u hodu, tek kasnije bih saznala da imaju značenje koje je potpuno u skladu s pričom. Tako ime glavne junakinje predstavlja anđela ljubavi. Dijelovi knjige s kojima nisam bila zadovoljna neobjašnjivo su se gubili u bespućima kompjutora. Iako sam spavala samo dva do tri sata dnevno i uredno odrađivala obaveze na poslu, imala sam nepresušnu energiju i nisam osjećala umor”, piše. Nakon tri tjedna neprospavanih noći i kilograma i kilograma voća rukopis je bio gotov.
“Roman je namijenjen sanjarima bez obzira na godine. Imam puno takvih oko sebe i upravo zahvaljujući njima roman je objavljen. Moja jedina želja je da što više ljudi osvijesti ljubav u srcu, toliko potrebnu ovom svijetu”, kaže Nikolina.

Naslovi

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više