Danas na Festivalu europske kratke priče o mliječnim zubima i pticama Amerike

Na zagrebačkom dijelu Festivala europske kratke priče, koji je moguće pratiti i putem YouTube kanala FEKP-a i nakladničke kuće Fraktura, danas gostuju književnice Lana Bastašić i američka gošća Lorrie Moore

Big 1275 3695

Na zagrebačkom dijelu Festivala europske kratke priče, koji je moguće pratiti i putem YouTube kanala FEKP-a i nakladničke kuće Fraktura, danas gostuju književnice Lana Bastašić i američka gošća Lorrie Moore. U 18 sati u Knjižari Fraktura, Ulica kneza Mislava 17, Seid Serdarević i Ivan Jozić razgovarat će s Lanom Bastašić.

Za Lanu Bastašić, najavljuju organizatori, može se reći da je jedna od najboljih autorica s područja bivše Jugoslavije, a Europska nagrada za književnost, kao i mnogobrojni prijevodi njezina romana "Uhvati zeca", to itekako potvrđuju. Na FEKP-u će predstaviti svoju novu zbirku priča "Mliječni zubi" – brutalnu i dirljivu, majstorski napisanu knjigu posvećenu djetinjstvu.

 

 

U 20 sati, također u Knjižari Fraktura, Luiza Bouharaoua i Ivana Rogar predstavit će pak Lorrie Moore koja je svoje mjesto u panteonu suvremene američke književnosti osigurala ljubavnim aferama i fotografijama. Moore je objavila četiri hvaljena romana, a reputaciju briljantno duhovite i pronicave autorice uspijeva potvrditi svakom svojom novom knjigom. Moderatorice književne večeri s jednom od "veličanstvenih ptica" suvremene američke kratke priče razgovarat će o humoru i fikciji, o Americi sada, nekada i za deset godina. (N. K.)

Više o programu FEKP-a možete doznati na: europeanshortstory.org/

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više