Harvardski psiholog Marc Schulz održat će u Zagrebu predavanje o sreći

Schulz je jedan od voditelja harvardskog istraživanja sreće koje je započelo davne 1938. godine i još traje. Ovo dosad najdulje dubinsko longitudinalno istraživanje ljudskog života proučilo je više od 2000 ispitanika kroz tri naraštaja

Large marc schulz

Ugledni znanstvenik i klinički psiholog Marc Schulz, jedan od autora knjige "Dobar život: najveće znanstveno istraživanje sreće" koju je objavila Planetopija, u rujnu gostuje u Hrvatskoj i održat će dva predavanja o sreći. Schulz je jedan od voditelja harvardskog istraživanja sreće koje je započelo davne 1938. godine i još traje. Ovo dosad najdulje dubinsko longitudinalno istraživanje ljudskog života proučilo je više od 2000 ispitanika kroz tri naraštaja te se i dalje razvija i širi, a upravo je ono tema knjige koju je Schulz napisao u suradnji s Robertom Waldingerom.



Harvardsko istraživanje razvoja odraslih već više od osam desetljeća bavi se vječnim pitanjem: što čini život smislenim i ispunjavajućim? Iako se možda čini da je odgovor zamršen, istina je zapravo vrlo jednostavna: dobri odnosi. Dr. Waldinger i dr. Schulz, voditelji najdugovječnijeg istraživanja sreće, u svojoj knjizi donose važna saznanja na temelju priča stotina sudionika koje istraživači prate od adolescentske dobi sve do duboke starosti, kao i rezultate mnogih drugih istraživanja koja su se bavila pitanjem kvalitete života. Odnosi svih vrsta – prijateljstva, ljubavne veze, obitelj, s poslovnim kolegama ili s članovima sportskog ili književnog kluba – pridonose sretnijem i zdravijem životu, a "Dobar život" pokazuje da nikad nije kasno da osnažimo odnose koje imamo, ili izgradimo nove. Uz tople i mudre priče ova knjiga nam pokazuje kako da pronađemo smisao kroz povezanost s drugima.

Dr. sc. Marc Schulz najprije će gostovati na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu koji se održava u Rovinju od 19. do 22. rujna, a predavanje o otkrićima harvardskog istraživanja održat će 21. rujna u 15 sati. U utorak, 24. rujna, u 18 sati u dvorani zagrebačke Muzičke akademije na poziv Planetopije održat će pak predavanje za širu javnost, u kojem će predstaviti svoj rad i otkrića harvardskog istraživanja o ključnim čimbenicima tjelesnog i mentalnog zdravlja i dugovječnosti.

Karte za zagrebačko predavanje su rasprodane.

Naš tekst o knjizi "Dobar život: najveće znanstveno istraživanje sreće" pročitajte OVDJE

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više