Knjiga je postala lampa

Michael Bom iz nizozemskog studija Bomdesign autor je jedinstvene kolekcije lampi, Boeklampen, izrađenih od starih i odbačenih knjiga

Big 96 323

Čitanje dobre knjige ne samo da stvara užitak; čitanje dobre knjige donosi i nove uvide, nove ideje koje mogu promijeniti svijet. Knjiga, sada, može doslovce i prosvijetliti. Michael Bom dio je nizozemskog dizajnerskog dvojca Bomdesgin, kojeg još čini Antoniet Deurloo, a koji duboko vjeruje u “zeleni” dizajn.

Kako to funkcionira? Tako da Michael i Antoniet skupljaju odbačene stvari i onda od njih stvaraju novu – ljepotu. Michael Bom izradio je čitavu kolekciju lampi od starih knjiga koje slobodno lebde na tankim nitima i osvjetljavaju prostor. Svaki komad iz kolekcije Boeklampen ručno je izrađen i ne postoje dvije jednake. Bom je lampe izrađivao posljednje tri godine: bio je to mukotrpan rad, prepun pokušaja i pogrešaka, prije nego su elegantne lampe zaživjele u današnjem obliku.

“Oduvijek sam bio inspiriran time kako su knjige zajedno posložene, kako ih njihova arhitektura čini snažnima i izdržljivima”, objasnio je Bom.

Pogledajte galeriju fotografija!

Link na stranicu Bomdesgina:
www.bomdesign.nl

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više