Prodaja nove knjige Stephenie Meyer i u Zagrebu od 5. lipnja

“Kratki drugi život Bree Tanner” prodavat će se od 6 sati ujutro u zagrebačkoj Algoritmovoj knjižari u Gajevoj ulici

Big 79 300

Novi roman Stephenie Meyer, američke spisateljice koja se proslavila tetralogijom “Sumrak”, počet će se prodavati u Hrvatskoj na isti dan i u isto vrijeme kao i u ostatku svijeta. Prodaja novele “Kratki dugi život Bree Tanner” počinje u subotu, 5. lipnja, u 6 sati ujutro u zagrebačkoj Algoritmovoj knjižari u Gajevoj ulici.

“Kratki drugi život Bree Tanner”, kako najavljuju iz Algoritma, krvava je priča o osveti i romansi, prepričana iz perspektive Bree, novorođene vampirice koju je u svoje redove regrutirala zla vampirica Victoria kako bi ubila Bellu Swan. Bree se prvi, i posljednji put, pojavljuje u pretposljednjoj knjizi tetralogije “Sumrak” – “Pomrčini”. Autorica se nada kako će mnogobrojni obožavatelji ove planetarno popularne serije romana biti oduševljeni ovom promjenom perspektive, posebno zato što mnogi od njih nestrpljivo očekuju Edwardovu verziju priče, roman “Ponoćno sunce”.

Činjenica da se sporedni lik iz serijala pojavljuje kao zvijezda zasebne, nove knjige iznenadila je na neki način i samu autoricu. “Nikada nisam namjeravala objaviti ovu priču kao zasebnu knjigu. Priču sam počela pisati davno, prije nego što je saga ‘Sumrak’ ugledala svjetlo dana. Radila sam na trećem nastavku, ‘Pomrčini’, i u tom vampirskom svijetu sinulo mi je da napišem nešto iz Breeinog kuta gledanja”, objasnila je Stephenie Meyer.

Meyer je izvorno “Kratki drugi život Bree Tanner” zamislila kao kratku priču za svoju internetsku stranicu, a potom ju je htjela uvrstiti u “Službeni vodič kroz sagu Sumrak”. Na kraju je ipak odlučila samostalno ju objaviti. Serijal “Sumrak” dosad je prodan u više od 100 milijuna primjeraka, a četiri knjige prevedene su na 37 jezika. Pored toga, treći nastavak filmske vampirske sage, “Pomrčina”, u kinima se očekuje početkom srpnja, dok bi snimanje četvrtog filma, “Praskozorja” (koji će inače biti podijeljen u dva dijela), trebalo početi ove jeseni. Na velikom platnu naći će se i Meyerin prvi roman za odrasle, “U sebi”. Andrew Niccol, koji je napisao i režirao film “Gattaca”, angažiran je za snimanje napete priče o ljubavi i izdaji u budućnosti, gdje sudbina cijelog čovječanstva visi o niti, a ljubavni se trokut stvara između samo dva tijela.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više