Roman Victorije Hislop, “Otok”, postat će serija od 26 epizoda

Britanska autorica koja je napisala svjetski hit o koloniji gubavaca na Spinalongi, odbila je holivudsku ponudu za snimanje filma i prava prodala - Grcima

Big 63 258

Piše Merita Arslani

Hollywood je puno puta do sada uspio upropastiti sjajne romane nakon što su ih stavili na veliko platno i ovih dana takvo im je ponašanje došlo na naplatu. Autorica bestselera “Otok”, Victoria Hislop, odbila je ponudu jednog holivudskog studija koji joj je nudio 300 tisuća dolara za prava na njezin hvaljeni roman.

Victoria Hislop ponudu je odbila ne samo zato što nije bila sigurna u lijepu budućnost svoje knjige, nakon što se ona nađe u holivudskim rukama, nego i stoga što je htjela na neki način uzvratiti zemlji u kojoj se događa radnja “Otoka”. Umjesto u Hollywoodu prava za Hislopinu priču završila su tako, za daleko manje novca, u grčkoj producentskoj kući Mega.
Naime, radnja knjige odvija se u Grčkoj, a studio Mega će od “Otoka” napraviti seriju od 26 epizoda, u kojoj će glumiti oko 300 grčkih glumaca.

“Nije mi se svidio način na koji su mi Amerikanci ponudili otkup prava na knjigu. Iskreno, baš sam bila zabrinuta kako će završiti moji likovi i što će se dogoditi s pričom. Ovako sam ipak sretnija, jer znam da su Grci jako zavoljeli moju knjigu i sigurna sam da će se pobrinuti da serija bude napravljena što bolje i da se originalna priča neće mijenjati”, komentirala je Victoria Hislop koja će, kako se čini, imati jednu malu narativnu ulogu u seriji.

Pogledajte galeriju fotografija - Spinalonge kako je nekad izgledala i kako izgleda danas.


 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više