Large web autorenfoto raynor winn 1 valentin betz

Raynor Winn

VELIKA BRITANIJA

Otkako je prošla Stazom duž jugozapadne obale, Raynor Winn počela je redovito odlaziti na duga pješačenja te pisati o prirodi, beskućništvu i kampiranju u divljini. Sada živi u Cornwallu sa suprugom Mothom i njihovim psom Montyjem. "Staza soli" njezina je prva knjiga.

Foto: Valentin Betz

Naslovi

Povezani sadržaj

Large main raynor20winn 1800x1200 1

Staza soli: hodanje, anarhistička i spiritualna praksa

Jer, zbilja, tko nam može reći da nismo Oceančani, Planinčani ili naprosto Nomadi? Ako bez cinizma pogledamo na to kako se sve kroz život mijenja naš "prostor regeneracije" ili lokacija koje nam vraćaju snagu, sigurno ćemo primijetiti da zapravo nismo omeđeni nacionalnim granicama, niti isključivo svojim mjestom rođenja, piše teatrologinja, spisateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu Nataša Govedić o knjizi "Staza soli" velške autorice Raynor Winn koju je za Nakladu Ljevak preveo Vedran Pavlić

Large glavna ilustracija

Preporuka za čitanje: “Staza soli” i “Šutnja”

U drugom nastavku naše rubrike donosimo vam dvije nove preporuke za čitanje. Prva knjiga dirljivi su memoari Raynor Winn, "Staza soli", u kojoj autorica opisuje kako su se ona i njezin teško bolesni suprug, nakon što su postali beskućnici, uputili na pješačenje stazom dugom 1014 kilometara. Druga knjiga sad je već proslavljena krimi–trilogija Drage Hedla koju je Naklada Ljevak objavila kao cjelovito izdanje povodom emitiranja istoimene TV serije "Šutnja"

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više