Autor serijala “Transurfing”, Vadim Zeland, dolazi u Hrvatsku na dva tjedna!

Zeland će u Hrvatskoj boraviti dva tjedna, na Brodu knjižari, a čitateljima će pobliže predstaviti ideju transurfinga, kontroliranja stvarnosti, koja je osvojila Rusiju

Big 110 390

Piše Tanja Tolić
Vadim Zeland, autor serije knjiga o transurfingu, od kojih je na hrvatski prevedeno pet, dolazi u Hrvatsku na dva tjedna. Zeland će ploviti Jadranom na Brodu knjižari: turneja počinje na Krku, 31. srpnja, a završava u Makarskoj, 14. kolovoza. Osim Krka i Makarske, Zeland će posjetiti sljedeća mjesta: Cres (1. kolovoza), Starigrad Paklenica (2. kolovoza), Pag (3. kolovoza), Sveti Filip i Jakov (4. kolovoza), Zlarin (5. kolovoza), Šibenik (6. kolovoza), Trogir (7. kolovoza), Supetar na Braču (8. kolovoza), Vis (9. kolovoza), Jelsu na Hvaru (10. kolovoza), Milnu na Braču (11. kolovoza) i Vrbosku na Hvaru (12. kolovoza).
Vadim Zeland diplomirao je fiziku na Državnom sveučilištu u Kaliningradu, gdje i živi. U četrdesetim je godinama, oženjen i otac jedne kćeri. Do raspada Sovjetskog Saveza bio je uključen u kvantna istraživanja, a sad se bavi isključivo pisanjem. U svojim knjigama uspio je objediniti saznanja suvremene znanosti, filozofska učenja i svoje bogato osobno iskustvo skupljeno tijekom dramatičnog raspada Sovjetskog Saveza, te života u današnjoj Rusiji.
Samo u rodnoj Rusiji, Zeland je prodao više od 2,5 milijuna primjeraka svojih knjiga, a iznimno je popularan i u Hrvatskoj. Njegov hrvatski nakladnik, Planetopija, dosad je prevela pet njegovih knjiga: “Transurfing 1: Prostranstvo varijanti”, “Transurfing 2: Šum jutarnjih zvijezda”, “Transurfing 3: Naprijed u prošlost”, “Transurfing 4: Upravljanje stvarnošću” i “Transurfing 5: Jabuke padaju u nebo”.
U svojim knjigama Zeland predstavlja metodu uz pomoć koje je, tvrdi, moguće kontrolirati stvarnost. Objašnjava kako je stvarnost zapravo dualna – postoji u fizičkom obliku kojeg možemo dotaknuti i postoji u metafizičkom obliku koji je izvan naše percepcije, ali ništa manje stvaran. Upravo je taj drugi, metafizički svemir mjesto gdje su pohranjenje sve informacije i, zapravo, sve varijacije. S obzirom da je broj tih varijacija beskonačan, upravo to omogućuje da ljudi, pod određenim uvjetima – jedinstvom uma i duše, ostvare sve što žele.
Autor naglašava kako njegove knjige nisu priručnici za samopomoć, nego čitateljima omogućuju da promijene način na koji razmišljaju i djeluju i tako ostvare ono što žele. Naglašava kako poanta nije u tome da se ljudi promijene, nego da postanu ono što uistinu jesu. “Prilično je jednostavno. Svijet je poput ogledala – zrcali vaš stav prema njemu. Ako ste nezadovoljni svijetom, vratit će vam to nezadovoljstvo. Ako se borite protiv života, i on će se boriti protiv vas. Kad se prestanete boriti, svijet će odgovoriti na vaše želje”, objašnjava Zeland.
U jednom od rijetkih intervjua koji je dao, Zeland objašnjava kako nije on izumio transurfing, nego u svojim knjigama tek predstavlja drevno znanje. O njemu nije čitao, niti ga je itko podučavao. Ne može, kaže, sasvim do kraja objasniti kako je doznao za to drevno znanje, no svakako ga nije dobio razgovarajući s duhovima ili vanzemaljcima. Ako bi nekoga i mogao nazvati svojim učiteljem, onda bi to bio Promatrač – jedan od skrbnika drevnog znanja koji mu se pojavio u snovima, o čemu piše u svojoj prvoj knjizi.
 

Nk logo mono

Podržite Najbolje knjige: tražimo mecene!

Čitajte svježe.

Prijavite se na naš newsletter i redovno ćemo vam na vašu e-mail adresu slati slasne porcije najsvježijih književnih recenzija i članaka iz svijeta Najboljih knjiga.

Prijava na newsletter

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više