Book crvene zastavice zelene zastavice   naslovnica mu

Crvene zastavice, zelene zastavice

Moderna psihologija za svakodnevnu dramu

Jezik izdanja: Hrvatski
Broj stranica: 392
Uvez: Meki
Prevoditelj: Nebojša Buđanovac
Nakladnik: Znanje
Godina izdanja: 2024
ISBN: 978-953-360-967-6
Cijena knjige: 18.90 €

Postoji li (nedefinirani) odnos iz kojega ne možete izaći? Poželite li da možete uočiti toksična prijateljstva izdaleka? Ili možda osjećate da teško postavljate granice? Ovaj zdravorazumski vodič za razlikovanje toksičnih i pozitivnih ponašanja kod vaših prijatelja, članova obitelji, ljubavnih partnera i kolega pomoći će vam u dekodiranju najsloženijih situacija i okončavanju nepotrebnih drama. Autor jednostavno i pitko objašnjava pojmove poput narcizma, ljubomore, kontrole, bombardiranja ljubavlju, potpore, empatije, nedosljednosti, varanja, kompromisa, kompatibilnosti i mnoge druge. Posebno je upućen u digitalne medije i dinamiku društvenih mreža, prezentirajući sve pozitivne i negativne trendove njihove upotrebe.

Kroz ideje crvenih i zelenih zastavica, ova knjiga će vas naučiti kako razlikovati ponašanja koja vam štete od onih koji vam koriste. Ali ovo nije tek nabrajanje loših i dobrih osobina; knjiga se bavi složenim emocionalnim dinamikama koje oblikuju naše interakcije, od digitalnog doba društvenih mreža do intimnih trenutaka tišine. Autor nam pruža alate ne samo za prepoznavanje crvenih zastavica, kao što su manipulacija i kontrola, već i za cijenjenje zelenih zastavica, poput iskrenosti, empatije i poštovanja, koje grade zdrave i podržavajuće odnose. Poruka ove knjige je iznimno snažna: moć i pravo da postavite granice i tražite odnose koji vas uzdižu su vaši, i samo vaši. "Crvene zastavice, zelene zastavice" je poziv na akciju, da prestanete biti statisti u vlastitom životu i preuzmete ulogu redatelja. Uz ovu knjigu, svatko može naučiti kako prepoznati toksično, odabrati zdravo, i, najvažnije, kako voljeti sebe dovoljno da to zahtijeva.

Povezani sadržaj

Large dr ali fenwick

Ali Fenwick: Crvene zastavice, zelene zastavice

Ali Fenwick bihevioralni je psiholog koji se proslavio na društvenim mrežama kratkim video-savjetima, a prati ga više od dva i pol milijuna ljudi. Nakladnička kuća Znanje upravo je objavila njegovu knjigu "Crvene zastavice, zelene zastavice", a domaća publika moći će ga uživo upoznati na gostovanju u Noći knjige

Povezani naslovi

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice.

Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više